Főoldal       Munkatársaim       Referenciák       Elérhetőség
Durni Pál     
 
06 30 900 4238

Zár szerelés

Zárakkal kapcsolatosan az alábbi munkákat tudom vállalni:

- bejárati ajtók zár javítása  
- cilinder zár csere 
- biztonsági ajtók, fém nyílászárók felszerelése 
- mechanikus betörésvédelem 
- zárjavítás 
- biztonsági zárak, cilinderbetétek, szerelése 
- hevederzárak, többpont zárak szerelése 
- ajtóerősítés, biztonsági ajtó 
- elektromos zárak, kaputelefonok 
- ajtónyitás elveszett kulcs esetén 
- fő és vezérkulcsos rendszerek 
- beléptető rendszerek kiépítése 
- ajtócsukó olajfékek szerelése 

A zárak, hevederzárak megnehezítik a betörők dolgát. Feltörhetetlen zárat, ajtót, rácsot, természetesen nem lehet alkotni (bár néhányan állítják magukról, hogy tudnak) de komoly biztonsági zárral, hevederzárral, meg lehet nehezíteni a betörő dolgát. Egy nem oda való vagy nem megfelelően felszerelt zár olyan, mint a „zacskón a lakat”. A betörők kedvelt ajtó feltörési módszere, a zártörés módszere, ami egy ún. zárpajzs felszerelésével könnyen kivédhető. A cilinderbetétek más néven zárbetétek az ajtó kulcsfontosságú részei, a zárszerkezetet működtetik. Sokfajta minőségű és fajtájú zárbetét létezik. A két legismertebb a fogazott kulcsos és fúrt kulcsos.

A ma fellelhető legjobb ajtó védelmi módszer a hevederzáras ajtóerősítés. A hevederzár az ajtó mindkét oldalát megerősíti , zárnyelvei lehetőség szerint mélyen a falba kapaszkodva védik az ajtót a betörés ellen. Az ajtón lévő kitekintő ablak a betörő kedvenc célpontja. Megfelelő sűrűségű rács felszerelésével elérhetjük hogy a betörő nem tud a zár vagy hevederzár „mögé kerülni” és így azt letapogatásos módszerrel kinyitni. A jó minőségű hevederzár, zárbetét letörés elleni védelemmel rendelkezik, és a zárbetét maghúzás, savazás, rezegtetés ellen védett.

Ajtóerősítésnél nem csak a zárak fontosak hanem az ajtó egyéb betörésvédelmi vasalatainak megerősítését is el kell végezni, kétszárnyú ajtó  esetén pl. tolózárakat kell felszerelni. Ha elromlott a zár  és nem tud az ajtón bemenni vagy elvesztette a kulcsát, a lakatos szakember az ajtó kíméletes kinyitásával tud a segítségére lenni.