Főoldal       Munkatársaim       Referenciák       Elérhetőség
Durni Pál     
 
06 30 900 4238

Kovácsoltvas lakatos témában az alábbi munkákat tudom vállalni. (szükség esetén ipari alpinista módszer igénybevételével is)

- kapuk, kerítések, terasz korlátok 
- toló és nyílókapuk 
- lépcsőkorlátok, fémlépcsők 
- garázskapuk, autóbeálló tetők 
- bejárati ajtók, lépcsőházportálok 
- kovácsoltvasak 
- üzlet kirakatok üvegkorlátok 
- ablak rácsok, ajtó rácsok 
- ollós rácsok (detektívrács) 
- ablak rácsok, ajtó rácsok 
- ollós rácsok (detektívrács)

Kovácsoltvas

Kovácsolt vas korlátot kaput rácsot , egyéni ízlés szerint állíthatunk össze, a lehetőségek tárháza végtelen. A lakatos a kovácsolt motívumokból a megrendelő rajza, elképzelése, alapján vagy egy kovácsolt vas kép alapján állítja elő a korlátot, kaput a megrendelt méretekben. Manapság sok helyen készen lehet kapni kovácsolt vas motívumokat, de a kézi kovácsolás is megoldható. A kézi kovácsolt vas ára sokkal magasabb mint a gépi kovácsolt motívumok ára, holott a látványra ugyanazt a képet mutatja bármelyik módon előállított kapu, korlát kerítés . Jóformán csak szakember, tudja megállapítani közelről a gépi kovácsolt vas , és kézi kovácsmunka közötti különbséget. A kovácsoltvas minden ház ékessége, felhasználási területei: kertkapuk, kerítések, lépcsőkorlátok, korlátok , betörésvédelmi rácsok , lámpák, kandelláberek, tükrök keretei, kilincsek, csillárok stb.

A kertkapuk, garázskapuk mozgatása korunk igényei szerint gombnyomásra is történhet. A kapuk motorizálása, és a megfelelő kapumotor kiválasztása nagy szakértelmet igénylő feladat. Megkülönböztetünk tolókaput és nyílókaput , valamint felgördülő garázskaput . A tolókaput fogasléces nyitómotorral lehet felszerelni és működtetni a nyílókapu működtetésére karos kapumotort alkalmazhatunk. A garázskapuk működtetése láncos nyitómotorral történik. A kapuk rossz időben történő becsukódása ellen infra sorompóval védekezhetünk. A motorizált kapuk nagy előnye hogy a nyilókapu vagy tolókapu a beállított idő elteltével a kapuautómatika segítségével becsukódik, ami a betörésvédelem szempontjából is fontos. A kapuk motorizálása majdnem minden esetben megoldható munka feladat.  

A rács méretre vágott anyagok egymástól meghatározott távolságban összeillesztett együttese, a betörésvédelem alapeleme. Nagyobb értéket őrző épületek kiegészítő biztonsági megoldása.